Designing Resilient Communities: A Consequence-Based Approach for Grid Investment

Agenda for the Fourth Meeting of the Stakeholder Advisory Group

Date & Time:	January 22-23, 2020
Location:	NREL Large Conference Room, Suite 930, 901 D Street SW, Washington, D.C.
Dial In:	DOE WebEx; 1-415-527-5035; Access code: 902 807 140
Objective:	This is the fourth semi-annual meeting of the Stakeholder Advisory Group (SAG) for the US Department of Energy (DOE) funded project titled: "Designing Resilient Communities: A Consequence-Based Approach for Grid Investment." The meeting will elicit feedback from the SAG about the primary components of the Resilient Community Design framework, continue working groups to further develop shared understanding of these topics, and create a shared vision for a community of practice to overcome challenges in integrated resilience planning.

Wednesday, January 22, 2020

08:30 – 09:00 am	Arrival for Security Processing
09:00 – 09:45 am	 Introductions and Welcome (45 min) SNL introduction (15m) DOE-OE introduction (15 min) DOE-EERE introduction (15m)
09:45 – 10:00 am	Review Day 1 Meeting Objectives and Agenda (15 min) [SNL]
10:00 – 11:00 am	 Implementing the Framework (60 min) From Metrics to Tools, Data, and Stakeholders (30 min) [SNL] SAG discussion (30 min)
11:00 – 11:15 am	Break (15 min)
11:15 – 12:15 pm	 Project Partner Updates (45 min) Metrics and City/Utility Landscape (25 min) [Synapse Energy Economics] Regulating for Resilience Feedback (15 min) [NARUC, SNL, and DOE-OE] SAG discussion (20 min)

12:15 – 01:15 pm Networking Lunch (60 min)

ENERGY NISA

Sandia National Laboratories is a multimission laboratory managed and operated by National Technology & Engineering Solutions of Sandia, LLC, a wholly owned subsidiary of Honeywell International Inc., for the U.S. Department of Energy's National Nuclear Security Administration under contract DE-NA0003525.

01:15 – 02:45 pm	 Demonstration Project Updates (90 min) San Antonio [CPS Energy, City of San Antonio, SNL] (30 min) National Grid and Hardware Demo [National Grid and SNL] (20 min) Puerto Rico [SNL and SUNY Buffalo] (20 min) SAG discussion (20 min)
02:45– 03:00 pm	Break (15 min)
03:00 – 04:30 pm	 City and Utility Resilience Updates Roundtable (90 min) City of New York and Con Edison City of Norfolk and Dominion Energy City of Boston and Eversource City of Los Angeles and LADWP (Note: Hawaii representatives moved to day 2)
04:30 – 05:00 pm	Day 1 Discussion (30 min)
05:00 – 07:30 pm	Optional Social Gathering

Thursday, January 23, 2020

09:00 – 09:30 am	Introductions (30 min)
09:30 – 09:45 am	Review Day 2 Meeting Objectives and Agenda (15 min) [SNL]
09:45 – 10:15 am	Working Group Topics Overview (30 min) [City of New York, City of Norfolk]
10:15 – 10:30 am	Break (15 min)
10:30 – 11:00 am	Discussion: Metrics and Data (30 min)
11:00 – 11:30 am	Discussion: Rethinking Regulatory Frameworks (30 min)
11:30 – 12:00 pm	Updates from Hawaii (30 min) [Honolulu, HECO, and HI-PUC]
12:00 – 12:30 pm	Day 2 Discussion and Next Steps (30 min)